Zdravstvo 16.02.2017. 12:26. Zadnja izmjena: 16.02.2017. 12:35.

Županijska bolnica Čakovec

Tko su novi i novi-stari šefovi djelatnosti i odjela?

Ravnatelj Bolnice Robert Grudić postavio je na čelo djelatnosti i odjela sljedeće liječnice i liječnike: pročelnica Službe internističkih djelatnosti (i voditeljica Poliklinike internističkih djelatnosti) je Andreja Marić. U sklopu Interne je 6 odjela, voditeljica Odjela za opću internu medicinu, gastroenterologiju, internističku onkologiju i hematologiju je Davorka Kovačić, Odjela za kardiologiju s koronarnom jedinicom Branko Ostrički, Odjela za nefrologiju s hemodijalizom, endokrinologiju i dijabetologiju - Snježana Vujec, Odjela za pulmologiju Miroslav Horvat, Odjela za infektologiju Anja Potočnik-Hunjadi.

Službu kirurških djelatnosti vodi Renata Čulinović-Čaić, voditelj Odjela opće kirurgije, vaskularne kirurgije i urologije je Marijan Žvorc, vršitelj dužnosti voditelja Odjela abdominalne i dječje kirurgije Zvonimir Magaš, a voditelj Odjela ortopedije i traumatologije Goran Kozjak.

Voditelj Odjela za otorinolaringologiju je Leon Vrtarić.

V.d voditeljice Odjela za oftalmologiju i optometriju Mirna Belovari, voditeljica Poliklinike kirurških djelatnosti Edita Jozinović, voditeljica Centralnog operacijskog bloka i centralne sterilizacije Renata Čulinović-Čaić.

Na čelu Odjela za pedijatriju je Dejan Balažin, Službu  za ginekologiju,  porodništvo i neonatologiju vodi Nino Škvorc, koji je ujedno i  voditelj Odjela za ginekologiju  s poliklinikom i dnevnom bolnicom. Na čelu Odjela rodilišta s rađaonicom i patologija trudnoće je Sanja Topličanec, dok Odjel neonatologije vodi Bernarda Medlobi-Vinković.

Prvi čovjek Odjela za neurologiju je Robert Marčec, dok  je voditelj Odjela za psihijatriju Živko Mišević. Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu s Jedinicom intenzivnog liječenja preuzela je Đina Stanić, a Odjel za radiologiju kao vršitelj dužnosti vodi Hussein Saghir.

Na čelu Odjela za patologiju i citologiju je Suzana Horvat, Odjela za transfuzijsku medicinu Sandra Oslaković, Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Gordana Balent. Centralnu dnevnu bolnicu s kemoterapijom vodi Mislav Čonkaš, a v.d. voditelja Centra za hitnu medicinu (OHBP-a) je Mihajlo Kovačić.

Specijalistica medicinske biokemije Vanda Petriš je voditeljica Medicinsko-biokemijskog laboratorija, a voditeljica Bolničke ljekarne farmaceutkinja Lidija Čović.