Zdravstvo 09.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:54.

U Čakovcu održana konferencija "Živjeti zdravo"

U čakovečkom Tehnološko-inovacijskom centru danas je održana 8. županijska konferencija Živjeti zdravo u Međimurskoj županiji, kojoj je domaćin bio Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. 

Riječ je o istoimenom nacionalnom programu u koji su, pod okriljem Ministarstva zdravlja, uključeni zavodi i njihovi brojni partneri. U Međimurju ZZJZ uživa suradnju brojnih partnera - od udruga i klubova preko liječnika obiteljske medicine i romske zajednice do klubova liječenih alkoholičara i društava Naša djeca u gradovima. Program u ZZJZ MŽ-a predstavljale su ravnateljica prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.spec., Renata Kutnjak-Kiš, dr.med.spec. i Dijana Uvodić-Đurić, dr.med.spec. 

Danas je konferenciji prisustvovao župan Matija Posavec, v.d. ravnatelja HZJZ-a doc.dr.sc. Ranko Stevanović, pomoćnik ministra zdravlja doc.dr.sc. Dragan Korolija Marinić i stotinjak zainteresiranih strana, kako izlagača, tako i publike. U petnaestak izlaganja govorilo se o različitim aktivnostima koje brojni subjekti provode u cilju promicanja, edukacije i osvješćivanja potrebe za kretanjem kao preventivnog oblika zaštite zdravlja osoba, a u primarne ciljeve programa Živjeti zdravo ubraja se i smanjenje udjela soli u svakodnevno prehrani tako da je riječi bilo i o tome. Više o konferenciji čitat ćete u tiskanom izdanju Međimurja.

Program Živjeti zdravo okupio je minule subote oko dvjesto sudionika akcije Hodanjem do zdravlja koji su pješke prošli dionicu dugu pet kilometara i potom vježbali u holu dvorane Graditeljske škole Čakovec. (AL)

 

na fotografijama - detalji s današanje konferencije u TIC-u i sa subotnjeg vježbanja u čakovcu 

Izvor: 3163