Zdravstvo 16.05.2019. 14:18. Zadnja izmjena: 16.05.2019. 14:21.

Novi nadstandard

U Kotoribi otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu

S ciljem daljnjeg unapređenja zdravstvene zaštite stanovnika Međimurske županije, u Kotoribi je 16. svibnja 2019. svečano otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu koja je uređena i opremljena prema najvišim standardima hitne medicinske pomoći. Međimurska županija osigurat će i medicinsko vozilo za hitnu medicinu te opremu vozila i prostora, sukladno svim suvremenim standardima propisanim od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u vrijednosti od 750.000,00 kn.

Prema riječima načelnika Ljubomira Grgeca, iz proračuna Općine Kotoriba u uređenje vanjskih i unutarnjih prostora te opremanje izdvojeno je više od 450.000,00 kuna kako bi se osigurao nadstandard zdravstvene usluge stanovnicima donjeg Međimurja. Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija broje više od 9.000 stanovnika, a od najbliže Ispostave hitne medicinske službe u Prelogu udaljeni su 20 km. U trenutku intervencije koju obavlja Tim 1 iz Preloga, mora se uračunati relacija Prelog – Kotoriba te 43 km iz Kotoribe do Čakovca. Novootvorena Ispostava u Kotoribi znatno će skratiti vrijeme dolaska u Županijsku bolnicu Čakovec, što je od iznimne važnosti budući da je vrijeme uglavnom ključni čimbenik za spas ljudskog života.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević na svečanosti otvorenja istaknula je izniman ponos zbog otvorenja još jedne ispostave hitne medicine u Međimurju te se pozvala na Štamparov postulat koji navodi kako se ljudima treba približiti u njihovom dvorištu, ne u laboratorijima i ustanovama.