Zdravstvo 15.10.2019. 08:26. Zadnja izmjena: 15.10.2019. 08:26.

Muzejski informativni centar

U srijedu, 16. listopada predavanje Prehrana danas

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije organizira predavanje povodom Svjetskog dana hrane u srijedu, 16. listopada u 18 sati u Muzejskom informativnom centru, Stari grad (Trg Republike 5, Čakovec).

Predavanje pod nazivom „Prehrana danas“ održat će Branko Vrčić, dr.med.

Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta 16. listopada svake godine. Proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), zbog činjenice da je „hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba“.

Cilj obilježavanja ovog dana je pojačati svijest javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu, te ojačati solidarnost zemalja u borbi protiv pothranjenosti, gladi i siromaštva. Dok danas u svijetu gladuje više od 820 milijuna ljudi, pretilost je u znatnom porastu na globalnoj razini. Stoga je potrebno osvijestiti svakog da je naša budućnost zdrava hrana, kvalitetna prehrana i svijet bez gladi. Nezdrava prehrana vodeći je uzrok smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i određenih vrsta karcinoma.

Dođite na predavanje i saznajte što je zdrava prehrana te kako usvojiti zdrave prehrambene navike.