Zdravstvo 25.12.2016. 21:30.

Sreća je u usrećivanju drugih

Učenici OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca u božićnoj akciji darivanja

Učenici trećih razreda Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec, razrednih odjela A i B, odlučili su učiniti dobro djelo i uljepšati predstojeće božićne i novogodišnje blagdane mališanima koji su hospitalizirani na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Sa željom da im boravak u bolnici bude što ugodniji, stupili su u kontakt s glavnom sestrom Odjela te se u suradnji sa svojim roditeljima, učiteljicama Ladislavom Šestak - Horvat i Gordanom Magdalenić i uz podršku ravnatelja Vladimira Novaka, bacili u akciju prikupljanja potrebnih stvari.

Svoj naum realizirali su u četvrtak, 8. prosinca kada su prikupljene poklone (jastučnice, pidžame, knjige, bojice i likovni pribor) odnijeli na Odjel pedijatrije, gdje su ih objeručke primili voditelj odjela Dejan Balažin, dr. med. spec. pedijatrije i subspec. pedijatrijske nefrologije te glavna sestra Odjela Dijana Farkaš, bacc. med. techn.

U ugodnom razgovoru zahvalili su djelatnicima Odjela na požrtvovnom radu te im predali božićne darove, prilikom čega su uputili međusobne čestitke povodom predstojećih blagdana. Učenici trećih razreda šenkovečke Škole i njihovi roditelji, koji su ovim djelom pokazali veliko srce, svima su poslali poruku: Ondje gdje zdrav prilazi bolesnom, jak slabom, moćan nemoćnom, ondje nastaje bolji i pravedniji svijet.