Zdravstvo 24.06.2020. 12:21. Zadnja izmjena: 24.06.2020. 12:21.

SZ Hrvatska

UDRUGA OBOLJELIH OD CELIJAKIJE: Slikovnica za edukaciju djece

Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske izdala je slikovnicu Patrik i prijatelji u potrazi za pekarnicom kojom želi informirati djecu i odrasle o celijakiji i senzibilizirati okolinu za ovu sve češću bolest. Slikovnica, koja će služiti u vrtićima i školama kao edukativni materijal, je izdana u okviru projekta Celijakija – edukacija od malih nogu kojeg je osmislila i kojeg vodi predsjednica Udruge Marija Goričanec.

- Ovom slikovnicom želimo potaknuti toleranciju na različitost kako bi djeca od najranije dobi prihvatila i poštovala jedni druge sa svim svojim osobitostima te kako bi uživali u međusobnim različitostima. Želimo djecu koja imaju celijakiju potaknuti na prihvaćanje slike o sebi, kazala je Goričanec nedavno tijekom predstavljanja slikovnice koju je kreirala članica Udruge Karolina Blagović Perčić, dok je Suzana Bernat bila zadužena za tehničke detalje, a Sara Bernat za ilustracije i uređenje slikovnice.

Župan Matija Posavec pohvalio je brojne aktivnosti članova Udruge i velik trud koji ulažu u edukaciju o ovoj bolesti, a podršku projektu dali su i pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić-Grlač te doktor Igor Šegović, specijalist pedijatar.