Zdravstvo 30.10.2018. 11:19. Zadnja izmjena: 30.10.2018. 11:22.

Volim svoje zdravlje

Udruga žena Strahoninec: Znanjem se čuva zdravlje

Udruga žena Strahoninec uz sve aktivnosti u kulturi i očuvanju etno baštine, osmišljavanju slobodnog vremena građana, uređenju okoliša i svemu drugom što doprinosi poboljšanju kvalitete života mještana značajnu pozornost pridaje i različitim oblicima edukacije i informiranja.

Tako su članice Udruge nedavno se okupile u društvenom domu da bi – u sklopu projekta "Volim svoje zdravlje" kojem je pokrovitelj Općina Strahoninec – iz prve ruke saslušale savjete, iskustva i pouke stručnjaka o važnosti prevencije u očuvanju zdravlja, posebno o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, najčešćeg zloćudnog tumora u žena.

O tome su okupljenim članicama Udruge žena Strahoninca govorili prim. Hussein Saghir, dr.med. i Renata Kutnjak Kiš, dr.med. te predsjednica Udruge "Nova nada" Jasminka Štefić koja je Strahoninčarkama došla u goste s članicama te udruge.

Nakon predavanja i razgovora druženje žena nastavljeno je uz sve što inače Mirjana Mihaljuš, agilna predsjednica Udruge žena Strahoninec, sa svojim suradnicama u takvim prilikama obavezno pripremi.