Zdravstvo 20.12.2016. 10:28.

Može li se alkoholizam uspješno liječiti?

Ugledni hrvatski neuropsihijatar Željko Marinić u Čakovcu održao predavanje

U utorak, 13. prosinca u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održano je stručno predavanje na temu Može li se alkoholizam uspješno liječiti? Predavanje su organizirali Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Savjetovalište za alkoholom uzrokovane probleme i alkoholizam i Savez klubova liječenih alkoholičara Međimurja.

Predavanje je održao prim. dr. sc, Željko Marinić dr. med. specijalist, neuropsihijatar s dugogodišnjim iskustvom u radu s ovisnicima o alkoholu te priznati stručnjak na području forenzičke psihijatrije i stalni sudski vještak koji iz te svoje prakse podastro sijaset slučajeva kojima je tragediju nanio alkohol. Prisustvovali su mu liječeni alkoholičari iz Međimurja te oni iz Koprivničko - križevačke županije.

Rečeno je kako se među svim ovisnostima, alkoholizam nameće kao najstarija i na ovim prostorima najraširenija bolest ovisnosti, koja se može i mora liječiti. Primarijus Marinić je istaknuo kako liječenje od alkohola može biti uspješno samo uz pomoć stručnjaka, članova obitelji i članova klubova liječenih alkoholičara te je dodao kako odgovor na pitanje iz teme može biti pozitivan za one koji hoće liječenje.

U uvodu je sve prisutne pozdravila prim. Marina Payerl - Pal, dr. med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.