Zdravstvo 23.01.2019. 08:28. Zadnja izmjena: 23.01.2019. 08:29.

Sastanak

Uskoro Ispostava hitne medicinske službe u Kotoribi

U Kotoribi je 22. siječnja 2019. godine održan radni sastanak kojem su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i v.d. ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije doc.dr.sc. Tomislav Novinščak s liječnicima i stručnom službom Zavoda, a na kojemu su dogovoreni daljnji koraci formiranja Ispostave hitne medicinske službe u Kotoribi koja će pokrivati područje donjeg Međimurja.

Kako je istaknuto na sastanku, ispostava hitne medicinske službe bit će smještena u zgradi u središtu Kotoribe, u kojoj se nalaze zdravstvene ambulante. U slijedeća tri mjeseca bit će pripremljena projektno tehnička dokumentacija, izvedeni građevinski radovi, redefinirana mreža hitne medicine na području Međimurske županije te će biti nabavljena oprema i zaposleno medicinsko osoblje. Ukoliko sve dogovoreno bude išlo kako je predviđeno, početkom svibnja ove godine hitna medicinska služba trebala bi početi s radom. U cijelom projektu će uz Općinu Kotoriba sudjelovati susjedne općine Sveta Marija, Donji Vidovec i Donja Dubrava te Međimurska županija.

Nakon radnog sastanka nazočni su obišli postojeće ordinacije gdje je održan i kraći sastanak s liječnicima i medicinskim osobljem prilikom kojega su župan Posavec i ravnatelj Novinščak donirali defibrilator za potrebe mještana Općine Kotoriba. Uređaj za defibrilaciju pomaže kod reanimacije, ali se koristi i u druge svrhe te je nužan kao bi se pružila kvalitetna zdravstvena pomoć, a ovo je samo dio investiranja Međimurske županije u razvoj i podizanje kvalitete zdravstvenog sustava Međimurja.