Zdravstvo 30.10.2018. 08:07. Zadnja izmjena: 30.10.2018. 08:07.

Dan ljekarni

Vježbom i dobrom prehranom do zdravlja

O smanjenju tjelesne težine savjetujte se s ljekarnikom! ovogodišnji je moto Dana ljekarni koji je u Čakovcu obilježen u ponedjeljak, 29. listopada. Tijekom prijepodneva nutricionistica Marijana Krajačić u Ljekarni Čakovec zainteresirane je savjetovala o tome što jesti kako bi sačuvali svoje zdravlje te kako se boriti protiv debljine, a uz pomoć farmaceutskog tehničara Vanje Zahirovića pacijentima je i mjerila krvni tlak, indeks tjelesne mase i računala postotak mišićnog i masnog tkiva.

- Javnosti je malo poznato da se 29. listopada obilježava Dan hrvatskih ljekarni, a kako bi popularizirali ljekarničku struku mi već 12 put organiziramo obilježavanje tog dana kod nas u ljekarni. Ljekarnici su važni kod savjetovanja pri primjeni lijekova te pravovremenim i stručnim savjetima mogu znatno pridonijeti smanjenju problema pretilosti, kazala je ravnateljica Ljekarne Čakovec Andreja Knežević, mag. pharm. 

Kako bi Međimurke i Međimurce potaknuli na bavljenje fizičkom aktivnošću i zdravim prehrambenim navikama Ljekarne su putem Facebook-a organizirale nagradnu igru, a troje najsretnijih Alenka Novak iz Pribislavca, Marija Zadravec iz Domašinca i Siniša Obadić iz Ivanovca nagrađeni su štapovima za nordijsko hodanje.