Zdravstvo 27.04.2016. 08:13. Zadnja izmjena: 27.04.2016. 08:21.

Zdravstvena zaštita

Vodstvo Grada Čakovca predalo 290 potpisa za očuvanje timova hitne medicinske pomoći

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved, u utorak su ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr.sc. Tomislavu Novinščaku predali 290 potpisa za očuvanje 10 timova hitne medicinske pomoći u Čakovcu. 

Potpisi su prikupljeni u Gradskoj upravi te gradskim tvrtkama i ustanovama. Kako je prilikom predaje potpisa rekao gradonačelnik Stjepan Kovač, dostupnost građanima zdravstvene zaštite ne smije se zbog štednje ili bilo kakve racionalizacije, odnosno reforme sustava dovoditi u pitanje. Ako se ostvari najavljeno smanjivanje broja timova u Čakovcu, građani će duže čekati hitnu medicinsku pomoć, odnosno zdravstvenu uslugu neće dobiti u najkraćem mogućem roku. „Ljudski život nema cijenu, a zanima me tko će građanima u slučaju da se dogodi ono najgore, objasniti da se to dogodilo zbog uštede.“, završio je Kovač. 

Predaja prikupljenih potpisa iskorištena je za obilazak prostora u kojima djeluje Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije te razgovor sa zaposlenicima.

Izvor: David Vugrinec