Zdravstvo 27.09.2018. 08:23. Zadnja izmjena: 27.09.2018. 08:25.

Uz projekt

Vrlo vrijedna donacija za Odjel pedijatrije i neonatologije ŽB Čakovec

Odjel pedijatrije i neonatologije Županijske bolnice Čakovec primio je vrlo vrijednu donaciju kojom je omogućena kupnja EEG uređaja, respiratora, krevetića za toplinsku terapiju te monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi. Svečana primopredaja donacije u iznosu od 382.594,00 kune koju je donirala PBZ Grupa izvršena je u Županijskoj bolnici Čakovec.

Donacija je izvršena u sklopu projekta „Činim dobro za svaki dan“ kojim PBZ ulaže u dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić: „ Ove godine navršavamo desetu obljetnicu ovog projekta za koji je PBZ Grupa do sada prikupila više od 14 milijuna kuna te realizirala 36 donacija zdravstvenim ustanovama“.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da donirana oprema ima još veći značaj ako se uzme u obzir da je prva ustanova višeg ranga zbrinjavanja udaljena 100 km od Međimurja: „Međimurska županija nalazi se u najvećem investicijskom ciklusu u zdravstvenu skrb u zadnjih 25 godina, otvaramo nove odjele, rekonstruiramo postojeće, nabavljamo novu opremu, a ova donacija je veliki dodatak našoj bolnici čiji djelatnici nastoje na što bolji i kvalitetniji način pružiti skrb svim pacijentima, posebice najmlađima“.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva primarijus Željko Plazonić, dr.med. naglasio je kako projekt „Činim dobro svaki dan“ pomaže dva značajna projekta „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva i „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te dodao da bi se ovakav model donacija morao još više koristiti u Hrvatskoj.

Primopredaji donacije prisustvovali su predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr.sc. Sonja Tošić-Grlač te zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović.