Zdravstvo 12.10.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 23.05.2016. 14:09.

Za zdravlje najmlađih

Nakon Čakovca, kao i mnogih drugih hrvatskih gradova, i Prelog je dobio svoj dan zdravog osmijeha. Riječ je o edukativnoj manifestiaciji iniciranoj iz Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju koju je u Međimurje prije 4 godine donijela Tanja Rosić, dr. stom., iz Čakovca.
Cilj manifestacije je upozoriti na zabrinjavajuće stanje oralnog zdravlja u zemlji, osobito među mlađom populacijom. Poseban naglasak je na educiranju roditelja i predškolske djece.
Preloški Dan zdravog osmijeha 19. rujna organizirala je mr. sc. Marija Godina, dr. stom., kojoj se pridružila skupina kolega kako bi zajednički roditeljima pomogli u zaštiti zdravlja najmlađih. Djeci je bilo baš cool! Mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica te osnovnih škola iz Preloga i Draškovca dobili su paste i četkice za zube, crtali i puno naučili.

U programu koji je pratio ovu edukativnu priredbu nastupili su Carla Belovari, Nikolina Kovačević, Marija Jambrošić, Danijel Oto, dječji zbor Maleni pod vodstvom Jasmine Malek, djeca iz preloške i draškovečke osnovne škole te vrtića Fijolica, dječja folklorna skupina II. OŠ Čakovec pod vodstvom Dubravke Hamer i članovi plesnog studija Teuta iz Čakovca pod vodstvom Nikoline Mekovec.

Izvor: 2840