Zdravstvo 30.08.2017. 11:31. Zadnja izmjena: 30.08.2017. 11:33.

Pomoć Županije

Zavod za hitnu medicinu u novoj boji i s novim vozilom

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u srijedu, 30. kolovoza primili su novu zaštitnu radnu odjeću i novi reanimobil. Ključeve novog vozila djelatnicima Zavoda, na čelu s Tomislavom Novinščakom, predao je župan Matija Posavec.

- Ovo je još jedno ulaganje u zdravstvo. Brzina je ključna i o njoj može ovisiti spašavanje nečijeg života. Bez reanimobila hitna pomoć ne može - kazao je župan Posavec, pred vozilom vrijednim 550 tisuća kuna, čiju je kupnju financirala Međimurska županija.

Županija je Zavodu predala i novu zaštitnu radnu odjeću, vrijednu 133 tisuća kuna.

- Riječ je o novom vizualnom standardu. Mi smo izvanbolnička ustanova i sad će nas ljudi još lakše razlikovati. Često nas miješaju s bolničkim hitnim prijamom - kazao je ravnatelj Zavoda Tomislav Novinščak. Do sad su bili u crvenoj boji, a od sad će biti narančasti.

Pojasnio je i da je reanimobil, što mu i samo ime govori, vozilo hitne pomoći u kojem se odvija reanimacija i tijekom vožnje. I ostala su vozila hitne pomoći reanimobili, no, danas su dobili najmodernije dosad, koje ima baš sve što zdravstveni standard propisuje.

Županija je Zavodu predala i opremu vrijednu 100 tisuća kuna za novootvorenu ispostavu u Murskom Središću. Osim toga, s 230 tisuća kuna financiraju jedan od timova u Murskom Središću.

- Kad za mjesec dana završi obnova Interne, prići ćemo i rekonstrukciji ulaza u bolnicu i hitnu pomoć - dodao je župan Posavec.