Zdravstvo 02.07.2016. 08:53. Zadnja izmjena: 02.07.2016. 08:59.

Grad Čakovec

Zavod za javno zdravstvo raste već 20 godina

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obilježio je dvadeset godina svog postojanja. Tom je prigodom prikazan i film o Zavodu te je predstavljena monografija u kojoj su zabilježeni segmenti rada ove ustanove i izdvojeni najznačajniji trenuci.

"Primjeren prostor za rad dao je novi zamah svim zaposlenicima, a to je vidljivo kroz brojne aktivnosti usmjerene k glavnom cilju naše ustanove, a to je prevencija bolesti i promocija zdravlja", rekla je ravnateljica Zavoda prim. Marina Payerl- Pal, dr.med..

Unatoč brojnim izazovima, međimurski je Zavod, i prema objektivnim indikatorima, jedan od boljih u zemlji.

"To je mjerljivo npr. prema odazivu na nacionalne programe. Tu bih pohvalila ne samo rad svojih suradnika, već i stanovnika Međimurja koji su izuzetno osviješteni o važnosti vlastite brige za zdravlje", istaknula je ravnateljica Zavoda.

Pedeset i sedmero djelatnika koji rade u ukupno šest djelatnosti, mogu biti ponosni i na uspješnu implementaciju sustava kvalitete s kojom su započeli 2010. godine.

"Uspješno smo akreditirali neka područja rada mikrobiološkog laboratorija što je zasad u Hrvatskoj postigao mali broj njih, a želja nam je da i nadalje bilježimo rezultate koji su bolji od prosjeka", poručila je doktorica Payerl - Pal.