Zdravstvo 04.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

ZDRAVSTVO: Novosti

DONACIJA PEDIJATRIJI

Članovi Airsoft kluba Fenix iz Čakovca Odjelu pedijatrije Županijske bolnice donirali su pulsni oksimetar, uređaj vrijedan 7.000 kuna, prijeko potreban liječnicima u svakodnevnom radu. Oksimetar je voditeljici djelatnosti prim. mr. sc. Mariji Hegeduš - Jungvirth, dr. med., uručio predsjednik Kluba Richard Martin Harvil Lewis. Pulsnim oksimetrom neinvazivno se kontroliraju vitalni znakovi djeteta, a primjenjuje se u hitnim slučajevima te u svakodnevnom radu s djecom, posebno dojenčadi s bolestima dišnog sustava i srčanim greškama.

Bolnički dušobrižnik vlč. Marko Šmuc priredio je i drugi broj vjerskog informativnog listića Milosrdni Smaritanac koji je proteklih dana podijelio pacijentima te djelatnicima Županijske bolnice u Čakovcu.

U socijalnom planu Grada Preloga za ovu godinu uvrštena je i mogućnost pružanja financijske pomoći za lijekove za teške bolesnike. Pomoć je moguća i u naravi, a ako je riječ o novcu iznos ne može biti viši od 2.000 kuna. (d)

ČAKOVEC
Nova udruga u Savezu
Proteklih je dana održana redovna godišnja skupština Saveza udruga osoba s invaliditetom naše županije na kojoj je odlučeno da članica Saveza postane i Udruga za sindrom Down, saznajemo od predsjednice Saveza Marije Ciglar.

INVALIDI RADA
Ljetovanje
Iz Udruge invalida rada Međimurske županije pozivaju zainteresirane članove da se prijave za ljetovanje u Premanturi kod Pule za termin od 14. do 21. srpnja. Cijena punog pansiona iznosi 1.540 kuna (plus prijevoz), a plaćanje je moguće na rate. Zainteresirani se mogu prijaviti putem brojeva telefona 390-921 ili 095/907-4990.

ČAKOVEC
Debljina
Povodom Europskog dana debljine, u Zavodu za javno zdravstvo naše županije s radom su započele edukativno-suportivne grupe, s ciljem poticanja zdravog stila života, kontrole tjelesne težine i - dobrog zdravlja, u konačnici. Suportivne grupe sastajat će se svake treće srijede u mjesecu, od 10 do 11 sati u prostorijama Zavoda u Čakovcu (u bolničkom krugu). Pri Zavodu djeluje i savjetovalište za prekomjernu težinu i debljinu koje radi četvrtkom, od 8 do12 sati. Uputnica nije potrebna, ali jest telefonska najava na brojeve 386-837 ili 386-838. (d)

VARAŽDIN
Pomoć
Napretka
Članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Varaždina nastavili su pomagati oboljelom Nijazu Letiću, negdašnjem pedagogu u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu. Nakon nabavke električnih kolica i prikupljanja novčanih sredstava za plaćanje fizioterapeuta, 17. svibnja predan mu je i medicinski krevet s madracem, saznajemo od predsjednika HKD-a Napredak Ivana Bošnjaka.

Izvor: 3032