Zdravstvo 26.07.2016. 11:38. Zadnja izmjena: 26.07.2016. 11:56.

Kreće 2. faza izgradnje

Zgrada Doma zdravlja bit će gotova do kraja godine nakon čega kreće unutarnje opremanje

„Izgradnja Doma zdravlja u Čakovcu jedan je od strateških projekata Međimurske županije, kapitalni kada je zdravstvo u pitanju, jer smo svjesni kako ćemo provedbom ovog projekta vrijednog više od 30 milijuna kuna našim građankama i građanima osigurati viši stupanj zdravstvene skrbi, a to je naša obaveza i odgovornost“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec nakon svečanosti potpisivanja ugovora s kojim se kreće u 2. fazu projekta izgradnje te prilikom obilaska radova zaključenih u 1. fazi. Do kraja ove godine završit će se izgradnja same zgrade, dok nakon toga kreće unutarnje opremanje, a 2018. godine u planu je i stavljanje Doma zdravlja u funkciju.

Ugovor su potpisali ravnatelj Doma zdravlja dr. Branko Vrčić, te direktor tvrtke TEAM Građenje d.o.o. Marijan Krajačić i direktor tvrtke BMD Stil d.o.o. Mario Bedeković, ispred zajednice ponuditelja. „Kada se zaključi s izgradnjom novog Doma zdravlja imat ćemo najmoderniju primarnu zdravstvenu zaštitu, s 31 ambulantom. Dakle to je kompletna primarna zdravstvena zaštita koja je sad stacionirana u gradu“, objasnio je ravnatelj.

Pacijentima će tako biti dostupne sve usluge koje u ovom trenutku nudi hrvatski zdravstveni sustav, na najmoderniji i najkvalitetniji način, a u novom će objektu biti smještene sve ordinacije obiteljske medicine, stomatološke i specijalističke ordinacije ugovorene za područje grada Čakovca, patronažne službe, službe zdravstvene njege, čekaonice pacijenata sanitetskog prijevoza, uredi uprave i ostale prateće prostorije.