Zdravstvo 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

ŽUPANIJSKA BOLNICA: Blagdanski duh

Članovi Društva Naša djeca Čakovec ni ove godine nisu zaboravili mališane hospitalizirane u Županijskoj bolnici Čakovec, kamo su prošlog tjedna doveli sv. Nikolu. Djeci je darivano voće, a “prošvercana” je i pokoja čokoladica na koju su i liječnici zažmirili.
Članovi čakovečkog Društva Naša djeca ostvarili su i pripremaju impozantan broj akcija u ovom mjesecu. Kako saznajemo od predsjednice Ljubice Železnjak, obilježili su 10 godina prijateljevanja Čakovca s djecom, ali i 20 godina UNICEF-a (vezano uz prava djece). Za sve škole Grada Čakovca organizirane su predstave koje izvode Trinajstići te čakovečko Dječje kazalište. Obilježen je i Dan volontera koji ima poseban značaj za članove ove asocijacije s obzirom da su svi redom - volonteri, a nedavno je uspješno realizirana i akcija prikupljanja odjeće i obuće. U sklopu akcija ovog društva treba spomenuti i djecu iz III. OŠ koji su prikupili poklone za mališane iz udomiteljskih obitelji te ih podijelili u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec.
- Posebno nas veseli što projekt “Ja bih na more” živi i dalje te smo u prvom, zimskom, dijelu akcije uspjeli prikupiti 9.100 kuna za boravak djece iz socijalno ugroženih obitelji na moru. Do proljeća će taj iznos sigurno značajno narasti - rekla nam je predsjednica Društva Naša djeca Čakovec Lj. Železnjak.

Izvor: 2851