Zdravstvo 22.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:37.

Županijska liga protiv raka / Društvo distrofičara Čakovec

Hussein Saghir i dalje na čelu Županijske lige protiv raka
U Čakovcu je 25. travnja održana izborna skupština Županijske lige protiv raka na kojoj je novi mandat predsjednika povjeren Husseinu Saghiru, liječniku koji je inicirao osnivanje asocijacije te je vodi od osnutka.
Članovi Lige te voditelji pripadajućih klubova (Kluba Nova Nada, Kluba laringektomiranih, Kluba oboljelih od raka prostate te Društva ILCO) prihvatili su izvješća, imenovali članove odbora i stegovne komisije ove asocijacije te donijeli plan rada za naredne četiri godine. (d)

Nastavak programa potpisan s ministricom Milankom Opačić
Predsjednica Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec Miljenka Radović i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić nedavno su u Zagrebu potpisale ugovor o nastavku provedbe trogodišnjeg programa nazvanog Ponudimo više. Podsjetimo, riječ je o programu u okviru kojeg se realizira niz usluga i aktivnosti za poboljšanje kvalitete života osoba s invalidnošću (pomoć u kući, usluge prijevoza, pomoć pri uključivanju na tržište rada, radno-proizvodne aktivnosti itd.). Voditeljica programa je Ivana Sklepić.
Predstavnici Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Čakovca također su sudjelovali na radionici namijenjenoj jačanju kapaciteta udruga te deinstitucionalizaciji socijalnih usluga u Gornjoj Stubici. Radionica je održana u okviru projekta Zajedno za nas, financiranog iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Iz čakovečkog Društva distrofičara na radionici su sudjelovali Miljenka Radović, Dragutin Mustak, Milan Logožar (voditelj projekta), Ivana Sklepić i Katarina Levačić. (d)

Izvor: 3030