Živa zemlja 17.07.2018. 09:51. Zadnja izmjena: 17.07.2018. 09:51.

Savjetodavna služba

14. međimursko županijsko natjecanju u oranju: Zaorite najbolju brazdu!

Podružnica savjetodavne službe u Međimurskoj županiji i Udruga za natjecanje orača Međimurske županije pozivaju sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače koji se žele okušati u natjecateljsklom oranju da se uključe u četrnaesto međimursko županijsko natjecanju u oranju.

Orači će moći pokazati kako orjemo međimurski u subotu, 21. srpnja o.g. na polju Strahoninec-Poleve, na službenom natjecanju u organizaciji Udruge orača, Savjetodavne službe i Općine Strahoninec, pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Dvojica (dvoje ili dvije) prvoplasiranih natjecatelja branit će boje Međimurja na 16. natjecanju orača Republike Hrvatske u Osječko-baranjskoj županiji krajem ljeta.

Natjecanju mogu pristupiti svi zainteresirani bez obzira na spol, godine, vrstu pluga s kojim oru, a ocjenjuje se vještina u dvije kategorije: oranje plugovima ravnjacima i plugovima premetnjacima.

Članstvo u Udruzi za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije nije preduvjet za uključivanje u natjecanje, a prijave zaprimaju sve do 15. srpnja Stjepan Pokrivač, tajnik Udruge (mobitel broj 098 894 314) i Suzana Pajić, viša stručna savjetnica (mobitelj broj 091 488 29 60) u Savjetodavnoj službi.