Živa zemlja 05.09.2020. 09:19. Zadnja izmjena: 05.09.2020. 09:20.

Udruga orača

16. natjecanje orača Međimurske županije: Tko je bio najvještiji?

U nešto smanjenom obimu Udruga orača Međimurja i ove je godine pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca organizirala 16. natjecanje orača Međimurske županije. 

U kategoriji ravnjaci svoje su vještine odmjerili David Hajdinjak, Đuro Maček, Nikola Perko, Dragutin Kacun, Luka Perko, Dino Vuk, Ivan Novak i Jurica Trstenjak, a u kategoriji premetnjaci Bruno Čerjavić, Marijan Kolarić, Jura Jalušić i Bernard Matijević. 

- Unatoč tome što je državno natjecanje orača ove godine odgođeno, željeli smo našim oračima dati priliku da se što bolje pripreme za natjecanja iduće godine te smo uz Koprivničko-križevačku, jedina županija koja je ove godine održala županijsko natjecanje orača, kazao je tajnik Udruge orača Međimurja Stjepan Pokrivač istaknuvši da mu je drago što su u natjecanju mahom sudjelovali mladi poljoprivrednici. 

Najboljima je sudački tim u sastavu Darko Novotni, Zoran Radiček, Mladen Crnčić i Saša Višak naposljetku proglasio Nikolu Perka u kategoriji ravnjaci i Brunu Čerjavića u kategoriji premetnjaci.