Živa zemlja 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 28.12.2016. 13:04.

Međunarodni sajam

Agra u Gornjoj Radgoni

Međunarodni poljoprivredno - prehrambeni sajam Agra ove će godine po 52. put u Gornjoj Radgoni u Sloveniji okupiti izlagače iz 29 zemalja. Ovaj se put naglasak stavlja na međunarodnu godinu obitelji i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. Izvršna direktorica Pomurskog sajma Mateja Jaklič navela je nekoliko zanimljivosti, tradicionalnih događanja, ali i novosti koji će se moći vidjeti ove godine u Gornjoj Radgoni.

Sajam Agra već će tradicionalno nuditi poljoprivredne proizvode svim posjetiteljima, dok će poslovne i stručne prezentacije obogatiti izložbe životinja i ogledni nasadi poljoprivrednih kultura.

Novosti ove godine su gradnja tradicionalne ekološke kuće od bala slame, plantaža genetski nemodificirane soje te prvi festival piva, s ponudom malih pivovara. Istodobno uz sajam Agra, odvija se i sajam Inpak, 19. međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike.

Zabavni dio sajma su izbor najteže bundeve, prikazivanje starih običaja, natjecanje u plesanju polke i potezanju konopa te brojni drugi događaji. Sajam započinje u subotu, 23. kolovoza, kada će promotivna skupina jahača s Biotehničkog fakulteta Ljubljana nastupati s lipicancima, a završava u četvrtak, 28. kolovoza.

Od izlagača iz Međimurja, na Sajmu će se predstaviti Čalopek strojarstvo i Megametal iz Nedelišća, te Udruga poduzetnika i obrtnika Nedelišće. Tako se želi povezati hrvatsko, odnosno međimursko, poduzetništvo i obrtništvo s gospodarstvom i tržištem šire regije.

Izvor: 3095