Živa zemlja 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 15.07.2016. 12:34.

BAJKOVITI OKUSI MEĐIMURJA

U TERBOTZU U ŽELEZNOJ GORI PREDSTAVLJEN NAJNOVIJI KATALOG
NAJBOLJIH MEĐIMURSKIH VINA I JELA

U restoranu Terbotz u Železnoj Gori u utorak je priređena nesvakidašnja promocija jedinstvenog kataloga “Bajkoviti okusi Međimurja”. Riječ je o bogato opremljenoj i ilustriranoj publikaciji na nešto više od stotinu stranica, od čega je polovica posvećena najboljim međimurskim vinima i vinogradarima, a druga polovica najboljim međimurskim jelima i restoranima.
Za realizaciju ovog projekta Turistička zajednica Međimurske županije odabrala je i najbolju ekipu. Tekstove o vinu napisao je poznati hrvatski enolog i somellier Saša Špiranec, dok je o ovdašnjoj gastronomiji pisao Veljko Barbieri koji je odabrao i najbolja jela i recepte. Rudi Grula vodio je ekipu za izradu kataloga, Denis Perčić snimio je upečatljive fotografije, dok odlično grafičko oblikovanje potpisuje Ivan Goričanec iz Stvaraonice Krug. Edicija je sufinancirana sredstvima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH.
Prvo izdanje tiskano je u 1.000 primjeraka i služit će za promotivne svrhe, mada već sada postoji potreba za dodatnom nakladom. Katalog „Bajkoviti okusi Međimurja“ zasad se može nabaviti u Uredu Turističke zajednice MŽ u Čakovcu.
Prilikom promocije u prepunom Terbotzu govorili su Sandra Herman, predsjednica TZ-a MŽ, Anđelko Horvat, zamjenik župana, zatim Saša Špiranec, a preko videozida nazočnima se obratio i Veljko Barbieri. Program je vodio Ivan Goričanec, dok su se za dobar štimung pobrinuli članovi štrigovskog sastava Stari mužikaši.
Prilika je iskorištena i da okupljeni probaju najbolja međimurska vina, označena u katalogu, dok su ugostitelji na stol iznijeli svoja najbolja jela. Ukupno gledajući, bili su to doista bajkoviti mirisi Međimurja skupljeni na jednom mjestu.
Tekst i snimke
Ivica Jurgec

Izvor: 2849