Živa zemlja 22.01.2018. 08:05. Zadnja izmjena: 22.01.2018. 08:10.

Udruga Biovrt

Besplatna proljetna predavanja udruge Biovrt na temu Vrtlarenje u skladu s prirodom

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom otvara javni poziv za besplatna proljetna predavanja udruge Biovrt - u skladu s prirodom 2018. Posjetit će nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu "Vrtlarenje u skladu s prirodom”.  Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Otvara se poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za mjesta/gradove u kojima će Udruga održati predavanja. Ako želite ugostiti predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:   

  • Predavanja će se održavati tijekom mjeseca veljače i ožujka 2018.
  • Ovaj poziv otvoren je za područje cijele Republike Hrvatske
  • Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).
  • Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.
  • Predavanje traje sat vremena (1 h) nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena. Predavačica može donijeti višak sjemena iz biovrta, ovisno o sezonskom višku.
  • Udruga Biovrt osigurava poklon za sve sudionike predavanja – 1 vrećicu sjemenja “Rajčice mix” po osobi.

Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino troškovi puta predavačici (da li ih plaća organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika odluka je organizatora).

Zainteresirani?

Prijave se zaprimaju od 22.1-5.2.2018. putem obrasca OVDJE.

Nakon završetka javnog poziva, kontaktirati ćemo odabrane za daljnji dogovor o predavanju, te javno objaviti popis mjesta predavanja.  

O predavačici

Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", dnevnikom “Večernji list”,  magazinom Jutarnjeg lista "D&D VRT", magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, časopisom “Poljoprivredni glasnik”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Izvor: Silvija Kolar-Fodor