Živa zemlja 22.05.2017. 12:31. Zadnja izmjena: 22.05.2017. 12:33.

Urbanovo

Dani otvorenih podruma u petak i subotu, 26. i 27. svibnja

Urbanovo se nastavlja Danima otvorenih podruma koji su na rasporedu u petak i subotu, 26. i 27. svibnja, po cijeloj međimurskoj vinskoj cesti, u kušaonicama i ugostiteljskim objektima koji nude i autohtone delikatese uz vrhunska vina. Posjetitelje će dočekivati vinari i ugostitelji.

U petak, 26. svibnja, otvoreni su podrumi kod obitelji  Dvanajščak Kozol u Dragoslavcu, zatim  "Vinska kuća Hažić" u Jurovčaku,  "Vina Knehtl – Medenjak", "Vina Kerman" i "Vinarija Štampar" u Sv. Urbanu, "Vinska kuća Kossi" u Štrigovi, "Vina Turk" u Vučetincu, "Solum vinarija" u Vugrišincu, "Munđarov breg" u Frkanovcu i Podrum Štrigova "Agromeđimurja".

U subotu, 27. svibnja, otvorena je kušaonica  Vinogradarstva – podrumarstva Cmrečnjak, zatim "Vina Horvat", "Vino Lovrec", "Vino Kerman"  "Vina Knehtl – Medenjak" u Sv. Urbanu, potom "Vina Dvanajščak Kozol" u Dragoslavcu, "DGA pjenušci – vinarija SIBON", "Vina Kunčić" i "Vinarija Novak" u Banfiju, "Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić" u Železnoj Gori, "Vinska Kuća Hažić" u Jurovčaku, "Vina Kocijan" i "Vinska kuća Kossi" u Štrigovi, "Solum vinarija" u Vugrišincu i "Munđarov breg" u Frkanovcu.

VINSKE IGRE I BAL

U nedjelju, 28. svibnja, u Sv. Urbanu će se održati vinske igre u popodnevnim satima, a Urbanovo 2017. - festival vina u županiji Zrinskih završava vinskim balom u Vinariji i restoranu Terbotz, 3. lipnja.