Živa zemlja 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Dani zahvalnosti i starih zanata u Nedelišću

Dani zahvalnosti za plodove zemlje i dani starih zanata i obrta koje Turistička zajednica Općine Nedelišće organizira kao jednodnevnu manifestaciju u dvorani Mesapa u Nedelišću održani su ove godine jubilarni, deseti put. Može se reći da je ta manifestacija narasla do opsega zbog kojeg bi trebalo početi razmišljati o protezanju na dva, možda i tri dana. Naime, nikad dosad nije zabilježno toliko puno publike niti toliko boja i mirisa kao ove godine.
Izložbene štandove i kulinarske radionice okupiralo je čak 64 izlagača, a Seljačka sloga Nedelišće priredila je iznenađenje svima, uklopivši u manifestaciju i 10. folklorne susrete na kojima su se u cjelodnevnom nastupu izmjenjivali folkloraši iz kulturno-umjetničkih društava Črenšovci (Slovenija), Novigrad Istarski i Repušnica te Folklorna skupina Zalakarosz (Mađarska).
Uz njih, na pozornicu su izlazili i mališani iz Dječjeg vrtića Zvončić s programom Međimurje malo i prikazom pletenja cekera Malih cekeraša, nastupio je Puhački orkestar Općine Nedelišće i Mažoretkinje Nedelišća, a teško je opisati tradicijska jela i kolače izložene u dosad neviđenim oblicima i bojama, miris kuhanog vina, ribe, masti, čvaraka, obilje poljoprivrednih povrtlarskih i pčelarskih proizvoda, keramike i rukotvorina. Trebalo je doći, probati, uživati... (MB)

Izvor: 3053