Živa zemlja 11.07.2020. 09:03. Zadnja izmjena: 11.07.2020. 09:03.

Čakovec

Dodijeljeno 43 certifikata: Svjež, domaći proizvod iznimno je tražen

Već osmu godinu, Grad Čakovec i Gradsko komunalno poduzeće Čakom na temelju ocjene posebne komisije međimurskim proizvođačima koji svoje proizvode prodaju na čakovečkoj tržnici, dodjeljuju posebne certifikate. Oni predstavljaju jamstvo da je, kako je na ovogodišnjoj podjeli u petak podsjetio direktor Čakoma Ivica Perhoč, proizvod domaći i svjež.

- Komisija svake godine obilazi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i provjerava način proizvodnje, odnosno ispunjavaju li sve preduvjete propisane posebnim pravilnikom. Prošle smo godine dodijelili 41 certifikat, a sad njih 43, što me posebno raduje. Nedavna pandemija, kad su i proizvođači i kupci bili u nezavidnoj situaciji, dok je tržnica bila zatvorena, pokazala je koliko je zapravo tražen domaći, sezonski proizvod, istaknuo je. Certifikate je svakom proizvođaču ponaosob, na njihovim štandovima, podijelio gradonačelnik Stjepan Kovač.

- Vjerujem da više neće biti zatvaranja tržnice, no proljetos smo pravovremeno reagirali pokrenuvši virtualnu tržnicu. Posebno me veseli što su to prepoznali naši sugrađani, a isto tako što su se vratili na tržnicu, napomenuo je.

U razgovoru s proizvođačima obećao je i konačnu obnovu čakovečke tržnice.