Živa zemlja 09.12.2016. 10:12.

Regionalna razvojna agencija

Edukacija o alternativnim pravcima u poljoprivrednoj proizvodnji 13. prosinca u Čakovcu

S ciljem poticanja poljoprivrednih proizvođača na bavljenje alternativnim pravcima u poljoprivrednoj proizvodnji, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA organizira edukaciju pod nazivom Dodana vrijednost u poljoprivrednoj proizvodnji – ekološka i biodinamička poljoprivreda.

Edukacija će se održati 13. prosinca u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko - inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22b (stara vojarna).

Na početku edukacije predstavnica REDEA-e prezentirat će različite aspekte ekološke poljoprivrede te njezin doprinos očuvanju okoliša i kvaliteti prehrambenih namirnica. Stručna savjetnica iz Savjetodavne službe polaznike će upoznati s aktualnom zakonskom regulativom, koracima prelaska te mogućnostima ostvarivanja prava na izravna plaćanja za prijelaz i bavljenje ekološkom proizvodnjom.

Inspektori iz ovlaštenog kontrolnog tijela Austria Bio Garantie predstavit će ulogu nadzorne stanice te na koji način podupiru i prate poljoprivredne proizvođače prilikom prijelaznog razdoblja i postupka certifikacije. Uz njih, predstavnica Centra dr. Rudolfa Steinera približit će pojam biodinamike i temeljna načela prakticiranja ovog alternativnog pravca u poljoprivrednoj proizvodnji.

Radionica je BESPLATNA za sve zainteresirane.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na edukaciji mogu se prijaviti putem ove POVEZNICE ili putem telefonskog poziva na broj 040 / 395 - 586, a rok za prijavu je 9. prosinac.

Izvor: Ana Mikulić