Živa zemlja 30.03.2018. 14:23. Zadnja izmjena: 03.04.2018. 09:06.

Vrhunskom ponudom do najviših prinosa

Grapak: Održana predavanja za uzgajivače krumpira

U četvrtak, 29. ožujka, tvrtka Grapak organizirala je predavanja vezana za uzgoj krumpira kojem je prisustvovalo oko 70 uzvanika.

Prvo predavanje održao je g. Marko Mitschk, stručni savjetnik u proizvodnji krumpira na temu: mehanička oštećenja krumpira, optimalni uvjeti za uzgoj krumpira, gnojidba, tlo i obrada tla, gnjiljenje i promjena boje krumpira, bolesti krumpira te primjeri pokusa na krumpiru.

Predavanje Hermanna Gaugele iz tvrtke Gaugele bilo je na temu: koncept izgradnje skladišta, kvaliteta skladištenja, način i organizacija skladištenja, različitosti u konceptima skladištenja, regulacija i organizacija upravljanja sistemom te hlađenje.

Tvrtka Grapak izrasla je na temeljima upravo ovih strojeva i njima je uvijek posvećena posebna pažnja. Na području sjeverozapadne Hrvatske - tko se bavi uzgojem i preradom krumpira sigurno ima barem jedan "crveni " Grimme stroj... - istaknuo je Boštjan Grašič

Predstavljeni noviteti su:

  • AIRSEP - pneumatski separator otpada - odvajanje kamenja, lisnatog otpada i
  • SOFTFLOW - novo razvijeni sustav koji znatno poboljšava zaštitu i rukovanje proizvodom u skladištenju
  • POWER COMBI
  • SAMOHODNI KOMBAJN VARITRON 270 PLATINUM TERRA TRAC - samohodni dvoredni kombajn izuzetno snažan, robustan
  • TEHNIKA ZA SADNJU GL 420 EXACTA - kompaktna 4-redna sadilica koja svojim širokim spektrom dodatne opreme može udovoljiti različitim zahtjevima
  • VUČENI KOMBAJN EVO290 - predstavlja pravu evoluciju u tehnologiji za branje
  • TEHNIKA ZA SKLADIŠTENJE PS511 - uređaj visokih performansi opremljen je sjedalom za operatera koje se nalazi na samom stroju i upravljačkom pločom jednostavnom za korištenje

Predavač Ivan Magaš upoznao je posjetitelje s ponudom optimalnih opcija, prednostima korištenja originalnih rezervnih dijelova te ih informirao o održavanju/reparaturi stroja tokom i nakon sezone.

Za vrijeme stanke, gosti su mogli razgledati park strojeva i traktora te dobiti sve potrebne informacije od strane predavača.