Živa zemlja 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

HLAĐENJEM DO KVALITETNIJEG VINA

Vinogradar Alojz Tomšić iz Železne Gore iz godine u godinu postaje sve poznatiji i priznatiji međimurski vinogradar. U skadu s tim, stalno ulaže u proširenje površina pod nasadima vinove loze, novi veliki podrum, rashladne sustave... Upravo je proteklog petka prigodnom svečanošću obilježen završetak radova na novom kompjutorskom sustavu hlađenja vina u bačvama koji je instalirala tvrtka Elektronovak iz Gornjeg Hrašćana. Okupljenim uzvanicima i prijateljima prvi se obratio domaćin, Alojz Tomšić, naglasivši da danas nije moguće proizvoditi kvalitetno vino bez potrebnih uređaja. Među takve spada i ovo automatizirano hlađenje s kompjutorskim upravljanjem. Zadovoljan sam što ćemo sada tržištu moći ponuditi još kvalitetniji proizvod – rekao je Tomšić.
Na obavljen posao posebno je ponosan vlasnik elektrotvrtke Željko Novak i njegovih osam djelatnika koji su dosad obavili niz takvih i sličnih poslova širom Hrvatske. I tako već 17 godina.
Okupljenima u velikom vinskom podrumu svirao je sastav “Meteori”, a kušali su se mesni specijaliteti i pio odličan mošt.(ij)

Izvor: 2846