Živa zemlja 22.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Igor Rešetar na placu postavio mljekomat

Velik interes građana izazvalo je otvaranje mljekomata na čakovečkoj tržnici, poznatog međimurskog mljekara i čelnika Saveza udruga proizvođača mlijeka Igora Rešetara. On je, naime, u utorak, kad je mljekomat otvoren, mlijeko dijelio besplatno.
- Potrošače želimo potaknuti na kupnju pravog domaćeg mlijeka, a ukoliko budu zadovoljni, u Čakovcu ćemo postaviti još mljekomata, kaže.
Podsjetimo, mljekomati, automatizirani sustavi za točenje i prodaju svježeg mlijeka, sve popularniji postaju i u Međimurju. Omogućuju 24-satnu prodaju svježeg mlijeka domaćih proizvođača. Primaju kovanice i papirnate novčanice, a sve što kupac mora ponijeti sa sobom jest – staklena ili plastična boca.
- Za nabavku mljekomata odlučio sam se nakon brojnih razgovora na terenu. Shvatio sam da ljudi žele kupovati domaće mlijeko, ističe Rešetar koji je mljekomat kupio od također ovdašnjeg proizvođača - tvrtke Letina. Mljekar iz Kuršanca inače dnevno proizvodi oko tisuću litara mlijeka. Većinu predaje otkupljivaču, no, problemi su u tom segmentu poznati.
- Na plaćanje čekamo i duže od 2 ili 3 mjeseca, žali se. No, upravo će mljekomat pripomoći prodaji, dodaje, posebice zbog dodane vrijednosti. Cijena litre mlijeka na mljekomatu Igora Rešetara je šest kuna.
V. Kelkedi

Izvor: 3030