Živa zemlja 30.11.2016. 07:57. Zadnja izmjena: 30.11.2016. 08:02.

Centar dr. Rudolfa Steinera

Krava Lisa i telić Šarko stigli u Donji Kraljevec

Centar dr. Rudolfa Steinera je uz financijsku potporu Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, dobio vrijednu donaciju: kravu Lisu i telića Šarka - autohtone hrvatske pasmine buša. Tako su ispunjeni svi preduvjeti za kvalitetno spravljanje Pripravka 500. Na taj način Centar dr. Rudolfa Steinera učinio je još jedan važan korak prema statusu stožerne institucije za biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju u RH.

Buša je jedna od najmanjih pasmina na svijetu, visine do 115 cm i težine do 250 kg. To je ekstenzivna pasmina koja ima izrazitu otpornost. Kao autohtona pasmina uključena je u nacionalni govedarski uzgojni program i spada u visoko ugroženu pasminu. 

Centar dr. Rudolfa Steinera posjetili su studenti 3. godine Veleučilišta VERN iz Zagreba, te njihovi prijatelji iz Nizozemske i Španjolske. Nakon održanog predavanja o liku i djelu dr. Rudolfa Steinera te kreiranju i razvoju turističkog brenda sa studentima je dogovorena suradnja kroz projekt - njihova viđenje i ideje djelovanja Centra.