KUKURUZ ŠEĆERAC, uzgoj kukuruza šećerca
Danas se kod nas kukuruz šećerac uzgaja u malim količinama. Kukuruz šećerac upotrebljava se kao orunjeno ili orezano mlado zrno u mliječnoj zriobi. Možete ga dodati salatama, priprema se kao varivo, pire i dodaje raznim juhama. Od svega se najviše cijeni kao predjelo, kuhan u slanoj vodi uz dodatak maslaca. Kukuruz šećerac sadrži do tri puta više saharoze od običnih hibrida kukuruza i zato je pečen prava poslastica. Na našem tržištu imamo dosta velik izbor sjemena za sjetvu. Krajem travnja počinje sjetva kukuruza šećerca, a najkasnije do polovice lipnja, kako bi sazreo za berbu. Bere se do sto dana nakon sjetve, jako je neotporan na sušu i zato se, kad nema kiše, obavezno mora navodnjavati. Prezrijevanje mu je jako brzo, pa se preporuča višekratna sjetva. KUKURUZ ŠEĆERAC UZGOJ, kako se sadi kukuruz
Izvor: 2867