Živa zemlja 02.07.2019. 14:03. Zadnja izmjena: 02.07.2019. 14:03.

Od 12.-14. srpnja

Mamičina žetva u voćnjaku kod Pansiona Mamica u Pušćinama

Pansion Mamica u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije poziva sve da se pridruže još jednom izdanju „Mamičine žetve“ koja će se održavati od 12.-14. srpnja u voćnjaku kod Pansiona Mamica u Pušćinama.

Događaj je to kojim se vraćamo u prošlost i prisjećamo života i rada naših predaka. Na tri dana oživjet ćemo duh prošlosti i prikazati kako se nekada ručno želo žito. Po prvi puta manifestacija se održava u tri dana i donosi pregršt zanimljivih sadržaja u koje se možete uključiti. Svi programi su besplatni, a odvijaju se u popodnevnim satima tako da svi mogu sudjelovati.

  • Manifestacija započinje u petak, 12. srpnja u 16 sati kada je priprema za žetvu, što znači da se klepaju kose.
  • Nakon pripreme potrebnog alata, u subotu, 13. srpnja, s početkom u 16 sati  slijedi centralni dio; prikaz tradicionalne žetve u izvedbi članova KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće s prigodnim programom. Osim klasične žetve, održat će se i ekipna natjecanja u žetvi, pa smijeha i veselja neće nedostajati.
  • Kako je nedjelja dan za odmor, tako je i u „Mamici“ nedjelja, 14. srpnja, rezervirana za odmaranje. Domaćini pripremaju popodnevni piknik već od 14 sati, a oni najmlađi moći će uživati od 16 sati u dječjim radionicama.

Sva tri dana očekuje vas dobra glazba i još bolja domaća hrana i okrjepa.

I ove godine poseban gost „Mamičine žetve“ je Nikola Faller, akademski kipar iz Osijeka čije će slamnate skulpture krasiti prostor događanja, a koje svakako vrijedi razgledati.

Vjerujemo da će svatko pronaći ponešto za sebe i rezervirati vikend od 12.-14. srpnja za tradiciju uz odmor, zabavu i obiteljsko druženje. Dođite, očuvajte prošlost od zaborava i približite se dobrim starim vremenima.

Ujedno se pozivaju svi koji su zainteresirani za natjecanje u žetvi da se prijave zajedno sa svojim članovima/članicama na mail adresu: [email protected].