Živa zemlja 25.01.2018. 23:37. Zadnja izmjena: 25.01.2018. 23:41.

Marijan Ceilinger iz Pušćina: Hrašćanska šuma skriva sramotu i bahatost ljudi!

Ponukan izvještajem Lista Međimurje o pronalasku klaoničkog otpada kod Orehovice, javio nam se čitatelj Marijan Ceilinger iz Pušćina. Ogorčen je sličnim prizorom kod nasipa između Gornjeg Hrašćana i Pušćina. Ovdje nije riječ o tolikoj količini kao u Orehovici, no, prizor je degutantan. Riječ je o raznim mesnim proizvodima bačenim u prirodu. - Imam ranč uz sep u Hrašćanskoj šumi, na kojem uzgajam povrće. U šumarku uz put pronašao sam razno smrznuto meso u vrećicama, iznutrice, vakumirane pljeskavice, šunke, salame, sušene filete lososa i razne druge komade mesa i mesnih prerađevina. Životinje su to razvukle; nisam se usudio dirati pa sam tako ostavio. Nije mi palo na pamet odnijeti to kući i skuhati lovačkim psima, tko zna o čemu je riječ - kaže Marijan Ceilinger. 

ŠTO SVE LJUDI RADE!?

Riječ je o robi kojoj je rok trajanja istekao otprilike mjesec dana ranije. Kaže da je ovo već drugi slučaj odbačenog mesa na istoj lokaciji, a netko je bacio i svinjsku kožu. - Po mojem mišljenju netko je to ukrao pa je, preko sepa, vidio da policija stoji tamo kod skretanja za Dravu i uplašio se. Druga opcija je da netko ima previše para i fućka mu se za sirotinju. Pa i ja sam na socijali, s 480 kuna primanja kao branitelj. Ta osoba mogla je to na vrijeme darovati, a ti vakumirani proizvodi dobri su još i neko vrijeme nakon isteka roka - ljutito je posmatrao prizor Ceilinger. Naravno, moguća je i treća opcija, da se neki objekt rješava propalih zaliha.

M. Ceilinger za Općinu Nedelišće volonterski bilježi eko-incidente s druge strane Pušćina, na području zvanom Velika rampa. Kaže da bi danima mogao (foto)dokumentirati što sve nesavjesni pojedinci rade.