Živa zemlja 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Martinje u Sv. Martinu na Muri

Općina Sveti Martin na Muri i Turistička zajednica organiziraju tradicionalnu svečanost povodom Dana Općine i proslave Martinja u subotu i nedjelju, 9. i 10. studenoga. Prvog dana programa, u subotu, u 14 sati na Trgu će se održati izložba i degustacija vina, jabuka, voćnih rakija i kupinovog vina, a u 15 sati počinje GASTRO KUTAK – prezentacija, pripremanje i degustacija tradicionalnog jela na moderan način. U 18 sati je misa, u 19 koncert Grlica u Crkvi svetog Martina, a nakon koncerta Grlica velika zabava u šatoru, na igralištu Osnovne škole, uz pratnju Casino benda. Za gastronomsku ponudu pobrinut će se kavana i catering Arka.
U nedjelju, nakon jutarnje mise, planiran je blagoslov vina na Trgu sv. Martina, a nakon središnje mise, program pod šatorom, uz ponudu pečenih gusaka i kestena te izložbu i degustaciju vina, jabuka, voćnih rakija i kupinovog vina. Od 12 sati bit će otvorena etnoizložba Stanka Trstenjaka i izložba Likovne republike (galerija iznad ureda Općine). Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će u 17 sati. (vt)

Martinski vinski gulaš
U 13 sati, u nedjelju početak je gastronomskog natjecanja u kuhanju martinskog vinskog gulaša, uz pratnju tamburaškog sastava Kontra nas. Kuhat će 30 ekipa koje se, uz kotizaciju od 100 kuna, još mogu prijaviti. Proglašenje pobjednika u kuhanju martinskog vinskog gulaša i izbor najboljeg vina počinju u 16 sati, a nakon proglašenja slijedi podjela martinskog vinskog gulaša i bograča. (vt)

Izvor: 3053