Živa zemlja 09.04.2017. 08:36. Zadnja izmjena: 09.04.2017. 08:36.

Vinogradari i vinari

Međimursko Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae: Dizajnira se boca za pušipel

Više se dobrih vijesti čulo na redovnoj godišnjoj skupštini međimurskog Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae u srijedu, 22. ožujka, u restoranu "Terbotz" u Železnoj Gori, kojoj se odazvalo četrdesetak članova.

Uz izvješće o aktivnostima u 2016. godini predsjednika društva Davida Štampara, pažnju je privukla informacija da se dizajnira posebna boca za pušipel, radi prepoznatljivosti brenda i tržišne atraktivnosti. Vinogradari i vinari i ove će godine puno pažnje posvetiti edukaciji i stručnim ekskurzijama, za Urbanovo 2017 planira se proširenje sadržaja s enogastronomskim događajima, a Općina Štrigova dat će organizacijsko-logističku potporu pri ocjenjivanju vina. Financijskim planom društva predviđa se 417.000 kuna prihoda.

Skupštini vinogradara i vinara prisustvovala je Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije koja im je odala priznanja za doprinos koji daju ukupnoj turističkoj ponudi Međimurja, ali i prigovorila da su previše samozatajni u isticanju i promoviranju svojih uspjeha i nesumnjivo velikog truda koji ulažu u podizanje kvalitete svoje proizvodnje.

Jedan od utemeljitelja Hortus Croatiae Rajko Cmrečnjak je istaknuo: - Mi dugo postojimo kao društvo, organizacija rada i aktivnosti zavređuju pohvale, pa želim dati podršku mladoj ekipi na čelu društva koji su sad puni entuzijazma i energije kakvi smo i mi, sadašnji veterani, bili kad smo osnivali društvo. Iz godine u godinu javljaju se dobre, nove ideje, a dizajniranje posebne boce za naš pušipel čini mi se jednim od najboljih poteza.