Živa zemlja 27.01.2017. 10:31. Zadnja izmjena: 27.01.2017. 12:16.

Prelog

Na priločkom placu utorkom prodavači u bundama

Na zamrznutom preloškom placu utorkom pojavili su se samo najuporniji prodavači. Blizu deset stupnjeva ispod nule nije spriječilo Nadu Šegović da već od pola osam ujutro zauzme svoje mjesto i ponudi domaće jabuke OPG-a Bogomolec iz Preloga.

Zima je, ali da se izdržati. Ja uglavnom prodajem na varaždinskom placu, ali sam došla pomoći prijatelju. Zima je na žalost rastjerala kupce, vidite i sami da ima jako malo ljudi. Cijene? Ovisi o klasi i sorti, do 7 kuna po kilogramu.

Zima je bila i dvojici pčelara, Robertu Kralju iz Preloga i Ivanu Viragu iz Kapele Podravske, koji su nudili bogat izbor meda. Iako su konkurencija, na placu su se smjestili jedan do drugoga i u očekivanju kupaca razmjenjivali iskustva. Tegla meda prodavala se po četrdeset i pedeset kuna, ovisno o vrsti. I njima je izuzetno hladno vrijeme rastjeralo kupce.

Ništa više sreće nije imala niti gospođa Anica Kerovec iz Preloga, koja je na svojem štandu nudila fine domaće mlince, domaću tjesteninu te nešto povrća, ribani hren i domaće tikvino ulje.