Živa zemlja 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Najbolje Urbanovo ikad!

Urbanovo je ove godine bilo najuspješnije dosad. Definitivno je od nekadašnje šatorske veselice postalo ugledan vinski festival, jednoglasan je zaključak članova organizacijskog odbora koji su se nakon svih događanja okupili na konferenciji za novinare održanoj 29. svibnja u vinogradu predsjednika Društva vinogradara i vinara Međimurske županije „Hortus croatiae“ Zdravka Dvanajščaka u Dragoslavcu.
- Kao prethodnica Urbanova, Urbanovo night održano je u sedam lokala. Na Vinskom balu po prvi se put tražila karta više. Sajam i Festival pušipela u Štrigovi bio je najposjećeniji dosad, a nastupilo je i rekordnih 80 izlagača. Iznimnu posjećenost Dana otvorenih podruma nije spriječilo niti loše vrijeme - sumirao je predsjednik organizacijskog odbora Matija Posavec. Sličnog je mišljenja i Zdravko Dvanajščak koji je istaknuo kako, unatoč zadovoljstvu, ostaju na zemlji te razmišljaju kako dovesti još više gostiju.
U organizacijskom odboru ovogodišnjeg Urbanova bili su Marko Puškadija, Vjeran Vrbanec, Branimir Jakopić, Ivan Goričanec, Davor Fileš, Vlado Horvat, Josip Mikec, Boris Novak, Darko Radanović, Zdravko Dvanajščak i Matija Posavec. (V. Kelkedi)

Izvor: 3033