Živa zemlja 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Najbolji Kristal i Kneja

Urbanovo nije samo festival odličnih međimurskih vina, već i naše bogate gastronomske ponude, pa je dio programa proteklih tjedana bio posvećen i probranim specijalitetima koje su pripremali ponajbolji međimurski kuhari. U petak, 16. svibnja, na dan kad je u Štrigovi otvoren Festival pušipela, u restoranu Terbotz u Železnoj Gori, u organizaciji županijske Turističke zajednice i Obrtničke komore, odnosno Udruženja ugostitelja Međimurja, održani su i 7. gastro izložba te 1. međimurski kulinarski show.
Šefovi kuhinja sedam međimurskih restorana - Terbotza iz Železne Gore, Fortune Mala Subotica, Kristala Čakovec, Kneje Mali Mihaljevec, Međimurskih dvora Lopatinec, Prepelice iz Otoka i preloškog hotela Panorama pripremili su jednake menije koji su se sastojali od pretepene juhe, tenfanog kunića i međimurske gibanice kao deserta, a ta je jela zatim ocjenjivao stručni žiri: finalist Masterchefa Marko Palfi, poznati hrvatski „gastronaut“ Rene Bakalović i vlasnik restorana Mala hiža Branko Tomašić.
Glavni kriteriji pri ocjenjivanju bili su kreativnost, izvornost i serviranje. Dvostruko „odličje“ pripalo je čakovečkom Kristalu čiji su kuhari, usuglasio se žiri, spravili najbolju juhu i desert. Najboljeg tenfanog zeca pripremili su kuharski majstori Kneje Mali Mihaljevec.
Članovi žirija, ali i brojni gosti - uglednici iz političkog i javnog života našeg kraja, spomenute su, kao i druge specijalitete međimurske kuhinje, „sljubljivali“ s pušipelom vinarije Jakopić. Program je vodio Ivan Goričanec, dok se za ugodnu glazbenu kulisu pobrinuo Vlado Mihaljević - Kantor.

V.Kelkedi

Izvor: 3083