Živa zemlja 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Nedelišćani na pomurskom sejmu AGRA

Ulaskom Hrvatske u EU nestale su barijere na koje su se najčešće žalili poduzetnici kad su obrazlagali zbog čega (više) ne odlaze na sajmove i gospodarske manifestacije, a prva prilika za slobodan izlazak s ponudom roba i usluga na sajam u inozemnom okruženju ovojesenski je Pomurski sejem AGRA 2013, pedeset prvi sajam poljoprivrede i prehrane u Gornjoj Radgoni.
Tamo se od 24. do 29. kolovoza predstavilo čak 1.730 izlagača iz desetak zemalja. Iz Hrvatske je zabilježen dolazak 14 samostalnih izlagača i još 13 koji su izlagali sa slovenskim partnerima, a iz Međimurja su na AGRA-i led probili poduzetnici iz Nedelišća. U organizaciji Udruge obrtnika i poduzetnika Općine Nedelišće, na stotinjak kvadrata zatvorenog izložbenog prostora izlagali su Bačvarija Pozvek, Strojarstvo Branilović, Elektro Novak, Bačvarija Srnec, Toroid-energija, ali i poduzetnička udruga kao kolektivitet, a na otvorenom su prostoru svoje proizvode predstavili Megametal i Strojarstvo Čalopek.
Budući da Udruga uživa potporu domicilne Općine Nedelišće, općinski su oci osigurali popratnu marketinšku logistiku: u nedjelju, 30. kolovoza na sajmu su nastupili Puhački orkestar Nedelišća i Mažoretkinje Nedelišća, a izlagače su obišli načelnik Općine Darko Dania i njegova zamjenica Ivanka Novak.
Na štand poduzetnika iz Nedelišća direktor sajma Janez Erjavec donio je i dobre vijesti: 2014. godine (službeno je potvrđeno) zemlja partner AGRA-e bit će Hrvatska. Stoga bi, nakon što su nedelišćanski poduzetnici hrabro učinili prvi korak, drugi međimurski poduzetnici trebali razmisliti o nastupu na ovom sajmu. Zlatan Tkalčec, predsjednik Udruge obrtnika i poduzetnika Općine Nedelišće, iznimno je zadovoljan sajamskim nastupom:
- Ovaj izlazak na sajam AGRA i za mene - koji nemam ponudu specifično sukladnu programu sajma, bio je iznimno koristan, obećavajući, a da ne govorim o kolegama koji su na sajmu stekli motivirajuća iskustva.
M. Belčić

Izvor: 3048