Živa zemlja 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Odlikovanja lovcima

Hrvatskom himnom u izvedbi rogista i minutom šutnje za preminule lovce započela je proteklog utorka svečana sjednica Izvršnog odbora Lovačkog saveza Međimurske županije. Sjednica, sa samo dvije točke dnevnog reda – osvrt na proteklu godinu i podjela odličja i plaketa, održana je u Domu lovaca Međimurja u Čakovcu. Ljubomir Grgec, predsjednik LS-a Međimurske županije, pred okupljenim se lovcima referirao o radu Saveza tijekom godine - od druženja, preko uzgoja divljači, do manifestacija od šireg društvenog značaja u kojima su lovci imali aktivnu ulogu, bilo kao suorganizatori, bilo kao zapaženi sudionici.
Poseban značaj Grgec je u svom izlaganju dao osposobljavanju lovaca, radu rogista, zahvaljujući kojima je stigla ponuda za Međunarodni susret rogista Europe u Čakovcu...Predsjednik LS-a iskoristio je prigodu kako bi zahvalio tijelima javne vlasti, Policijskoj upravi i medijima na dobroj suradnji te svima zaželio sretan Božić uspješnu novu godinu.
Na sjednici ovaj put nije bilo čelnih ljudi Međimurske županije jer se zamjenik župana Zoran Vidović ispričao zbog obveza, a prisutan je bio predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat.

V.Trstenjak

Ponosni na primljena priznanja

Trideset pet lovaca Lovačkog saveza Međimurske županije odlikovano je odlikovanjima I., II. i III. reda i plaketama Nikole Zrinskog VII. Odlikovani su lovci Franjo Kocijan (odlikovanje I. reda), Mladen Lacković i Stjepan Sečan (II. reda), Ivan Vurušić, Eduard Blažeković, Ivan Višnjić i Renato Glad (III.reda), svi iz LD-a Prepelica Mala Subotica.
Iz LD-a Patka Donji Vidovec odlikovanja su dobili Franjo Zvonar (I. reda), Antun Igrec, Antun Kedmenec i Ivan Marđetko (II. reda), Dario Šarkanj i Ivan Igrec (III. reda). Josip Mihalac iz Patke Donji Vidovec-Sveta Marija također je dobio odlikovanje I. reda.
Iz Fazana Štrigova odlikovani su Mirko Dujh (I. reda), Zvonko Jakopić i Mario Valkaj (II. reda) i Jerko Pfeifer (III. reda).
Odlikovanja I. reda dobili su i lovci Fazana iz Hodošana Miroslav Vlašić i Josip Dodlek, a Krunoslav Horvat i Zlatko Habuš odlikovanja III. reda. Osmero odlikovanih je iz LD-a Fazan Draškovec.
Odlikovanje I. reda dobio je Vladimir Granatir, II. reda Stjepan Kalšan i Pavao Horvat, a III. reda Stjepan Fileš, Vladimir Kovač, Zdravko Varga, Ivan Balent i Stanko Balent. Plaketom Nikole Zrinskog VII. odlikovani su Ivan Zvonar iz LD-a Patka Donji Vidovec-Sveta Marija, Stjepan Hegeduš iz LD-a Srnjak Donji Kraljevec-Goričan te Ljubo Begović i Vladimir Šimunić iz LD-a Zec Vratišinec.

Izvor: 3061