Živa zemlja 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Općina Belica i Selnica u Finoteku

Hrvoje Kolman, poljoprivrednik iz Nedelišća i utemeljitelj portala www.FINOTEKA.com na kojem poljoprivrednici najširem tržištu izravno nude svoje proizvode, uspio je brojne “kolege po motiki” uvjeriti da je korisno uvrstiti ponudu OPG-a na tu web-stranicu.
Za to treba podnijeti i nešto sitnog troška, a općine Belica i Selnica, kako bi pomogle proizvođačima hrane sa svog područja da lakše (izravno potrošačima bez posrednika) prodaju svoje proizvode, uključile su se u projekt FINOTEKA, zapravo jedino centralno mjestu tržišta domaće hrane u Hrvatskoj, i omogućile da na internet stranici www.FINOTEKA.com svi proizvođači hrane s područja Općine Belica i Općine Selnica svoje proizvode mogu besplatno unijeti u ponudu, a oni proizvođači koji se ne koriste internetom u općinskim uredima mogu popuniti obrazac koji će se zatim unijeti u bazu.
Tu je već preko 2.000 proizvođača iz cijele Hrvatske koji nude voće, povrće i prerađevine, vina i ostala pića, pčelinje proizvode, ulja, mesne proizvode i svježe meso, jaja, gljive, mlijeko i mliječne prerađevine, zimnicu, ratarske kulture od krumpira i žitarica do ljekovitog bilja... I postižu više cijene za svoje proizvode nego u veleprodajnim aranžmanima s trgovačkim centrima, a potrošačima su na raspolaganju, što je posebno vrijedno, kontakti domaćih proljoprivrednika. (MB)

Izvor: 3076