Živa zemlja 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

OREHOVICA: Osnovci uredili vrt i voćnjak

U četvrtak, 24. travnja u cijeloj Općini Orehovica provedena je Zelena čistka, akcija uređenja okoliša vezana uz Dan planeta Zemlje. Središte aktivnosti - uz napad na smeće po Podbrestu, Orehovici i Vulariji kamo su tristotinjak akcijaša porazvozili vatrogasci domicilnih DVD-a sa svojim kombijima - bilo je na školskom dvorištu OŠ Orehovica.
U okviru projekta Romski kotač na putu obrazovanja, u kojem je i OŠ Orehovica s velikim brojem đaka iz romske nacionalne manjine, voditeljica “aktivnosti br. 6” u projektu Sanja Drakulić okupila je i roditelje malih Roma koji su došli pomoći zasaditi voćnjak s tridesetak stabala jabuke, marelice i kruške te pripremiti gredice za povrtlarske kulture. Istovremeno je dovršena velika drvena nadstrešnica koja će služiti kao učionica na otvorenom uz vrt, voćnjak i nedaleki nasad oraha u kojem - tako je isplanirano - će svaka nova generacija osmaša koja će izlaziti iz svoje prve škole zasaditi drvo uspomene.
Općinska vlast sudionicima akcije osigurala je okrepu jer u zastoju “javnih radova” volontersko, akcijaško čišćenje okoliša i te kako dobro dođe da se očuva teško uspostavljen komunalni red. (MB)

Izvor: 3079