Živa zemlja 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

OSNOVANA UDRUGA RATARA MEĐIMURJA

Zbog sve veće potrebe predstavljanja i zaštite interesa poljoprivrednih proizvođača koji se pretežito bave ratarskom proizvodnjom, 8. svibnja osnovana je u Ivanovcu Udruga ratara Međimurske županije.
Kako je osnivačka skupština organizirana u vrijeme intenzivnih ratarskih radova u polju, na osnivačkoj skupštini okupilo se tek dvadesetak poljoprivrednih proizvođača - redom oni koji se bave intenzivnom ratarskom proizvodnjom, na čak 1.800 ha međimurskih oranica.
Predsjednikom novoosnovane Udruge izabran je Stjepan Jurinec iz Ivanovca, a tajnički su poslovi povjereni Zvonimiru Babiću iz Sv. Martina na Muri.
U Izvršni odbor – uz predsjednika i tajnika - izabrani su još i Stjepan Miser, Tomislav Kolarić, Damir Posavec, Tomislav Obadić, Vedran Klarić, Franjo Dodlek, Vilim Novak, Mladen Dominić, Darko Lesinger, Zdravko Novak, Zdenko Marčec, Miljenko Zobić i Stjepan Horvat.
U Nadorni odbor Udruge izabrani su Igor Rešetar (predsjednik), Alojz Kozjak i Dragutin Kranjčec.
Udruga ratara Međimurske županije poljoprivredne proizvođače zainteresirane za pristup u članstvo Udruge poziva da se za sve informacije obrate bilo kojem od članova Izvršnog odbora.
(MB)

Izvor: 2873