Živa zemlja 21.02.2018. 07:30. Zadnja izmjena: 21.02.2018. 07:32.

Za poljoprivrednike

Otvoren ured Savjetodavne poljoprivredne službe u Prelogu

Preloški i poljoprivrednici s područja donjeg Međimurja po savjet stručnjaka više neće morati putovati do Čakovca, jer se u Prelogu u srijedu, 14. veljače, otvorio ured Savjetodavne službe RH. Na adresi Glavna 35, kat iznad gradske uprave, svakodnevno će ih od 7 do 15 sati dočekivati diplomirane agronomkinje Valerija Čizmak, viša stručna savjetnica za stočarstvo, te Natalija Peter-Hunjadi, stručna savjetnica za zaštitu bilja.

Dugogodišnje zaposlenice međimurske podružnice u Čakovcu, poljoprivrednike i obiteljska gospodarstva s preloškog područja dobro poznaju, a na raspolaganju će im biti oko administrativnih poslova, lakšeg snalaženja u poljoprivrednim fondovima i financiranju projekata, te općenitog poboljšanja rada i proizvodnje. 

Preloška ispostava otvorena je uz dvodnevni kolegij pročelnika podružnica Savjetodavne službe iz cijele Hrvatske, koje je kao domaćin primio član Upravnog vijeća i pročelnik međimurske podružnice Savjetodavne službe Milorad Šubić, a nakon Preloga, ispostava je dan kasnije otvorena i u Štrigovi.