Živa zemlja 02.09.2016. 10:15. Zadnja izmjena: 02.09.2016. 10:22.

Državni hidrometeorološki zavod

Ovaj vikend obilježit će vrućine, u ponedjeljak stiže velika promjena vremena!

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda do ponedjeljka će u cijeloj zemlji biti sunčano i toplo, tek ponegdje uz povremenu kišu ili lagani ljetni pljusak, no, u ponedjeljak stiže velika promjena vremena.

U kopnenom dijelu zemlje temperature će pasti na dvadesetak stupnjeva, za područje Čakovca najavljeno je 19 stupnjeva. Na moru će se temperature kretati oko 25, a kiša će padati u cijeloj zemlji. Takvo se vrijeme očekuje do četvrtka.

Danas (2. rujna) se u cijeloj zemlji očekuje pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne je na jugu Dalmacije moguć pokoji lokalni pljusak. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak te zapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 25 i 29, na Jadranu od 29 do 33 °C.

Sutra još toplije

Sutra (3. rujna) se očekuje većinom sunčano te vruće vrijeme. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice umjerena naoblaka, a ujutro u kotlinama i uz rijeke moguća kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu do umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 23. Najviša dnevna između 25 i 30, a na Jadranu do 33 °C.

Klimatološke obrade meteorološkog ljeta tek će se objaviti, no sasvim je sigurno da aktualno ljeto u konačnici neće biti ni blizu vruće kao prošlo.

Izvor: DHMZ