Živa zemlja 22.09.2018. 09:46. Zadnja izmjena: 22.09.2018. 09:47.

Stručnjaci

Pojačanje savjetodavne službe u Međimurskoj županiji Adrian Horvat

Ekipa stručnjaka Podružnice Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe u Međimurskoj županiji od početka rujna ove godine pojačana je. U međimurskoj podružnici počeo je raditi Adrian Horvat, diplomirani inženjer agronomije, stručnjak s dugogodišnjim iskustvom s područja vinogradarstva, vinarstva i voćarstva.

Nakon 32 godine rada u vinogradima Agromeđimurja, gdje je i rukovodio cjelokupnom vinogradarsko-vinarskom proizvodnjom, te tri godine samostalnog rada nakon toga, A. Horvat se pridružio ekipi u savjetodavnoj službi koja je u međimurskom vinogorju u intenzivnoj borbi sa zlatnom žuticom vinove loze.

Savjetodavna bi služba uskoro trebala otvoriti i izdvojeni ured u Štrigovi, da bi – kaže inženjer Horvat – bila stručna pomoć vinogradarima što dostupnija. - Među mojim je zadaćama pružanje pomoći vinogradarima u brzom prepoznavanju bolesti uvidom na licu mjesta te - ako se samo i sumnja – utvrditi radi li se o zlatnoj žutici Nije problem s proizvođačima koji su dobro educirani i savjesno kontroliraju nasade, problem je u tome što imamo puno vikendaških nasada, pa i zapuštenih, koji ugrožavaju i najuzornije održavane vinograde, kaže A. Horvat.