Živa zemlja 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

PRELOG: Sladimo se s jagodama

Kada su, kao u Prelogu, manifestacije brojne, statistički je vjerojatno da će barem neke od njih narušiti loše vrijeme. U subotu, 17. svibnja Festival jagoda koji je priredila Turistička zajednica Grada Preloga mogla je pokvariti kiša, no, snalažljivošću organizatora i uz malo tehničke improvizacije - zakloni od kiše su stvoreni i time je omogućeno uživanje u jagodama.
Uz svježe ubrane jagode, šetači koji su u valovima prolazili uz štandove nisu gledali u nebo, već kušali slasno voće, slastice koje su pripremili domicilni majstori kuhinje i sok friško iscijeđenih jagoda, za punoljetne obojen kojom kapljom aromatskih alkoholnih pića i šlagom.
Jagode je na festival donijelo desetak uzgajivača, svi iz sustava tzv. “integrirane” ili čak ekoproizvodnje, a malo tko je od onih koji su došli kušati jagode išao doma bez kile ili dvije jagoda - kombijma su čak obavljane interventne dostave jagoda.
Kao i na drugim preloškim manifestacijma, svoj štand je imala i Udruga slijepih Međimurske županije s partnerima iz Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije i Udruge osoba s mentalnom retardacijom Međimurske županije, jer te su udruge upravo u provođenju EU projekta Bolja integracija u Međimurju. (MB)

Izvor: 3083