Živa zemlja 28.10.2018. 15:00. Zadnja izmjena: 28.10.2018. 15:00.

Obavijest

Raspored sakupljanja ambalaže od sredstava za zaštitu bilja u Međimurju

U studenom tvrtka CIAK u suradnji s udrugom proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja CROCPA provodi akciju prikupljanja ambalažnog otpada od sredstva za zaštitu bilja na području Međimurja. 

U ponedjeljak, 5. studenog od 8 do 12 sati ambalažu je moguće predati radnoj jedinici Poljoprivredne zadruge Čakovec u Donjem Kraljevcu, u petak, 8. studenog ambalaža se prikuplja u Kotoribi od 8 do 11 sati u PZ Čakovec, a u ponedjeljak, 12. studenog ambalažni otpad prima tvrtka Kocen Agro d.o.o. u Štrigovi od 8 do 11 sati. Akcije skupljanja otpada održat će se i u Svetom Martinu na Muri i to u četvrtak, 15. studenog u trgovini Agromartin od 8 do 10 sati, zatim u Belici u ponedjeljak, 19. studenog u tvrtki Dodlek Agro od 8 do 11 sati i na kraju u četvrtak, 22. studenog u Dunjkovcu u tvrtki Poljoposavec od 8 do 10 sati.

Na navedenim lokacijama prikuplja se isključivo prazna ambalaža tvrtki Agroavant, Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Danon, Dow AgroScience, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Pinus Agro, Stockton i Syngenta Agro dok ambalaža ostalih tvrtki, proizvođača ili uvoznika, neće biti prihvaćena.

Poljoprivrednici koji imaju 100 kilograma, jedan big bag (cca 1 m³) ili više ambalažnog otpada, ne moraju otpad dopremati na sabirna mjesta, već se izravno mogu javiti tvrtki CIAK na broj 01 3463-521 ili na mail [email protected] te će oni preuzeti otpad. Donositelji otpada moraju sami popuniti Prateći list za opasni otpad (obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (obrazac DFKSO) koji se mogu kupiti u knjižarama Narodnih novina.